U skladu sa svetskim standardima vegetarijanska kuhinja postaje sve popularnija i u našoj prestonici, a dokaz tome je pionirski poduhvat najhrabrijih ugostitelja koji se odlučuju da otvore restorane na čijem meniju nema jela od mesa. Jedan od prvih specijalizovanih vegansko vegetarijanskih restorana u našeg gradu jeste šarmantna “Oliva”. Smeštena u poslovnom okruženju novobeogradskog naselja West 65, unosi šmek ležernosti u predvidljivoj biznis arhitekturi.

Restoran “Oliva” na prvi pogled osvaja prijatnim enterijerom u kome preovladava drvo i starinski nameštaj obogaćen šarmantnim detaljima. Bela u kombinaciji sa braon bojom i floralnim desenima stvraju opuštajuću atmosferu tako da se svaki gost može osećati kao kod kuće. Tu je i zanimljiva bašta sa aromatičnim biljem u žardinjerama i svežim cvećem na stolovima. Prva oaza za opuštanje!

Na zanimljivom meniju su mnogobrojne salate, miso supa, potaž od brokolija, vegetarijanski ražnjići, fokača, omlet sa mocarelom ili pasta od heljdinog brašna. Ako ste se uželeli “bakinih zalogaja” možete da probate i vrhunske starinske kolače. Veoma je zanimljiva i veganska sekcija, kao što su punjeni avokado sa crnim rižotom, burito ili čokoladni brauni od heljdinog brašna.
Pored ukusnih veganskih obroka, nudimo i naše domaće sokove od presovane maline i aronije, meda i limuna, “Oliva” nudi sveže filete lososa i tune. Za poznavaoce kvaliteta, tu su vrhunska vina i odlična selekcija ekskluzivnih sireva. U ovom ljupkom restoranu garantovano ćete doživeti gastro iskustvo koje nećete zaboraviti.
© 2017 Restoran Oliva